Vásárlási ajánló

Tudjon meg mindent az utonevek, keresztnevek jelenteserol!  

Utolsó kommentek

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A kevesebb több Karácsonykor is…

2010.11.22. 06:36 manianyu

 
Már november közepén megérkezik a karácsonyi hangulat az üzletekbe, és ez az időszak minden évben előbbre tolódik.
Lassan már szeptembertől találkozhatunk feldíszített áruházakkal, ami az előre gondolkodó emberekben azt válthatja ki, hogy az első karácsonyfa láttán beszerzik szeretteiknek az ajándékokat, mivel úgy érezhetik, hogy közvetlenül az ünnep előtt már nem kapnak megfelelőt, vagy talán utálnak a tömegbe lökdösődve vásárolni.
 
Aztán minél több üzletet néznek meg, annál többször csábulnak el, és a fa alá tömegével kerülnek az ajándékok, amiket nem volt szívük otthagyni a boltban.
Ez a vásárlási kényszer persze nem csak a korán kezdőknél látható, hanem Karácsony előtt, az ünnepek hangulatától megmámorosodott embereknél is, akik nem tudnak választani a hatalmas kínálatból, így az elemészti őket (és pénztárcájukat).
 
Valóban nagyon nehéz visszafogottnak maradni ebben az időszakban, főleg, ha kisgyermekek részére keresünk ajándékot.
Már előre látjuk a szemük csillogását és a boldog arcocskájukat, és szeretnénk ezt a látványt hosszú időn keresztül élvezni, így egyre több ajándékkal halmozzuk el őket.
Ehhez még jönnek a többi családtagtól kapott ajándékok, és a kicsik kezdik felfedezni, hogy a szeretet ünnepe az ajándékokról szól, és minél több az ajándék, annál nagyobb a szeretet.
Aztán nagyobb korukban majd a szeretetet csak tárgyiasult formában tudják kimutatni, nem pedig figyelemmel és törődéssel.
 
Néhány ötlet az ajándék felhalmozás ellen:
 
Már az ajándékbeszerző körút előtt döntsük el, hogy mi foga a fa alá kerülni, ha nincs ötletünk, járjuk körbe az üzleteket (ha lehet, üres pénztárcával), esetleg nézzünk körül az interneten, majd a találatokat összevetve induljunk útnak.
Így elkerülhetjük azt, hogy a hatalmas csábításnak engedve, összevásárolunk minden felesleges holmit, elszórva rá azt a pénzt, amelyen sokkal eredetibb, az ajándékozottnak biztosan tetsző ajándékot is vehettünk volna.
 
A kevesebb több elvét követve, előre megbeszélhetjük a családtagokkal, hogy mindenki csak 1 ajándékot vegyen, esetleg a pénzt összedobva nagyobb értékű, hosszabb ideig használható ajándékot is vehetünk egymásnak.
 
A gyerekek ugyanolyan szívesen eljátszanak egy kisebb értékű (esetleg saját magunk által, vagy közösen készített) játékkal, mint egy több ezer forint értékű játék csodával, így ne az legyen a fontos, hogy egymást túllicitálva, minél több, minél nagyobb értékű, hanem a gyerekek érdeklődési körének és fejlettségi szintjének megfelelő játékot vegyünk. (Ide kattintva találsz ajándék ötleteket.)
 
A legfontosabb dolog, hogy a hangsúly a Karácsony valódi üzenetén, egymás szeretetén, az összetartozáson, és egymás tiszteletén legyen.
 
Erika
 

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: gyerekjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladifeszek.blog.hu/api/trackback/id/tr292464566

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kevesebb több Karácsonykor is… 2010.11.26. 15:33:35

Karácsonyi ajándékozásnál nehéz megállni, hogy ne szaladjon el velünk a ló. Tippek ahhoz, hogy ne költekezzünk túl.

Trackback: Karácsonyi ajándékozás 2010.11.22. 06:43:28

  Bizonyára mindenki kapott már olyan ajándékot, amely nem tetszett neki, és a fiók mélyén végezte. Nagyon nehéz meglepetést és örömet tettetni a nem tetsző ajándékok láttán, és ha nem sikerül, akkor kellemetlen helyzetbe hozzuk magunkat és az a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása